Edelsmid Walter

Mijn naam is Walter Jansen, goud en zilversmid en oprichter van Edelsmederij Jansen te Twello Gelderland.

Sieraden worden door de edelsmid enkel op traditionele wijze vervaardigd. Hij maakt voornamelijk nieuw werk, vaak samen met de klant ontworpen, maar ook naar eigen ontwerp. Deze ontwerpen kunnen klassiek en modern van stijl zijn, maar ook een combinatie van beide. De  eigen lijn van de edelsmids  sieraden komt vooral voort uit de Jugendstil, met veel organische en beweeglijke vormen  maar u kunt ook uw eigen ontwerp laten vervaardigen. Uiteraard kunt u bij Edelsmederij Jansen  terecht voor het vermaken, verstellen en veranderen van sieraden. Hierbij kunt u denken aan die oude broche, die u liever als hanger had gehad. Het zetten van edelstenen behoort ook tot de mogelijkheden.

Mokume Gane
Mokume Gane: een zeer oude Japanse smeedtechniek die door de Samurai werd geïntroduceerd. Door verschillende lagen (bijvoorbeeld koper en zilver) samen te voegen, door te smeden en herhaaldelijk te vouwen, ontstaat een soort houtnerfstructuur die behalve veel sterkte aan het materiaal geeft, ook een bijzonder mooie versieringstechniek is voor sieraden en objecten.

Rouw of geboorte sieraden
Laat u overleden partners trouwring vermaken tot een hanger met edelstenen er in, of bijvoorbeeld een as-hanger.

Zilveren tafelvoorwerpen
Fruitschalen, kandelaren, sierobjecten, bestek, asbakken en lampen. Handgesmede koperen of zilveren lampen: deze worden geleverd met fitting, kaars of waxinelichtje en zijn klaar voor gebruik.

Crisis
Ook wij beseffen ons dat het finandieel lastiger wordt in deze tijd, toch hebben wij ook een oplossing. Smelt uw oude sieraden, goud en/of zilver, om tot een nieuw sieraad. Als u het inlevert, krijgt u er geld voor terug, terwijl het omvormen tot een nieuw sieraad u alleen het uurloon kost. Hierbij wordt de waarde van het goud vermeerderd omdat u nu een nieuw sieraad heeft.

Wij kunnen sieraden leveren in alle prijsklassen en voor ieder wat wils. Hierbij hoeft de prijs niet altijd exclusief te zijn.
Ook kunt u bijvoorbeeld oude of gebruikte trouwringen laten veranderen naar een nieuwe ring. Informeer hiernaar bij Edelsmederij Jansen!

Jubileum- of reüniesieraad
Viert uw medewerker binnenkort zijn/haar jubileum en wilt u hieraan een gedenksieraad geven. Wij maken van een bedrijfs- of verenigingslogo tot een sieraad zoals een dasschuif, das/ reversspeld, hanger, objekt enz. Het kan gaan om één of enkele stuks maar ook om grote aantallen welke b.v. jaarlijks uitgereikt worden. Ook onderwerpen als muziek, geboorte, dieren, carnaval, enz. kunnen in sieraden verwerkt worden. Voor zowel bedrijven als particulieren een uitkomst.